Beşiktaşlılardan Tepki: Suç Duyurusunda Bulundular

Beşiktaşlılardan Tepki: Suç Duyurusunda Bulundular

Ziraat Bankası önünde bulunan Kartal Heykelli Hayrat'a zarar verilmesi ile ilgili 1903 Afyon Beşiktaşlılar Derneği, Çarşı Afyon Grubu ve Kocatepe Üniversiteli Beşiktaşlılar ortak basın yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın Konyaspor'u 3-1 yendiği maçın ardından kutlamalara çıkan bazı Galatasaray taraftarlarının Ziraat Bankası önünde bulunan Kartal Heykelli Hayrat'a zarar vermesi, kentte büyük tepki çekti. 

1903 Afyon Beşiktaşlılar Derneği, Çarşı Afyon Grubu ve Kocatepe Üniversiteli Beşiktaşlılar, ortak bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı ve tepkilerini dile getirdi.

1903 Afyon Beşiktaşlılar Derneği, Çarşı Afyon Grubu ve Kocatepe Üniversiteli Beşiktaşlılar tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Şehrimize Beşiktaşlı hayırsever iş adamı Sayın Ali Rıza Gürakar tarafından yaptırılarak halkımızın kullanıma sunulan hayratın kutlama bahanesi ile tahrip edilmesi, Beşiktaş’ın sembolü olan Kartalın yerinden sökülmesi halkımızı ve bizleri derinden üzmüştür. 

Bu eylem, halkı kin ve nefrete sürüklemekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Bu tam anlamıyla bir vandallıktır."

"Bu Tam Anlamıyla Bir Vandallıktır"

Ortak açıklamada, "Kıymetli Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz, aziz Beşiktaşlılar, ne Afyonkarahisarlı‘ya, ne bir futbol takımı taraftarına, ne de insanlığa yakışmayan bir ahlaksızlık ve nefret suçu ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. 

Bu eylem, idrak ve izan yoksunu bir kendini bilmezin, taraftarı olduğu malum kulübün lig şampiyonluğunu kutlamaları esnasında gerçekleşmiştir. 

İnsanlıktan ve ahlaktan yoksun bu zevatın yaptığı bu eylem bilinçaltı bir ezikliğin ve nefretin yansımasıdır. Bu tam anlamıyla bir vandallıktır," ifadelerine yer verildi.

"Beşiktaş Aziz Milletimizin Ta Kendisidir"

Beşiktaş'ın İstanbul’da sadece bir semt adı olmadığına dikkat çeken Beşiktaşlılar, "Beşiktaş sadece bir futbol takımı da değildir. Beşiktaşlılık sadece bir takımın taraftarı olmak da değildir. 

Beşiktaş; Fuat Balkan’dır, Beşiktaş Şamil Bey’dir, Beşiktaş Fetgeri Bey’lerdir, Beşiktaş Teyyareci Fethi Bey'dir, Beşiktaş Nazım Bey’dir, Beşiktaş Şair Kazım, Beşiktaş Şeref Bey, Beşiktaş Hakkı Yeten, Beşiktaş Süleyman Seba’dır. 

Beşiktaş Kurtuluş meşalesinin yakıldığı yerdir, Beşiktaş küllerinden yeniden doğan Türkiye’yi kuran iradenin adıdır. 

Beşiktaş, Milleti ve istiklali için şehit düşmüş yiğitlerin aziz hatırasını gönüllerinde, göğüslerinin üzerinde Ay Yıldızlı Al Bayrak olarak taşıyandır. 

Bu nedenle bizler diyoruz ki; Beşiktaşlılık bir takımın taraftarı olmak değil, Beşiktaşlılık milletin yanında bir duruş, bir tavırdır. Beşiktaş aziz milletimizin ta kendisidir. 

Beşiktaş’ın düşmanı, Aziz Türk Milletinin düşmanıdır. Beşiktaş, mağlup ettiği takım ile aynı uçakta dönerken, onlar rahatsız olmasın ve incinmesin diye uçakta şampiyonluk kutlaması yapmayı kendine ar etmiş bir kulüptür. 

'Efendi Beşiktaş' unvanını boşuna almamıştır. Beşiktaşlı’nın hafızasında, otobüs durağında beklerken, Şişli’de malum futbol takımının onlarca taraftarı tarafından dövülerek şehit edilen Mühendis Oktay’ın aziz hatırası dün gibi durmaktadır. 

Beşiktaş, bu menfur hadiseye rağmen, 'Futbol Terörü' anlaşması olarak tanımlanan barışa imza koyarak, hangi takıma gönül verirse versin, hiçbir insanımızın burnunun dahi kanamasına izin vermeyeceğini beyan etmiştir. 

Ve bu çizgisinden asla taviz vermemiştir. Vermeyecektir," diye konuştu.

"Hadisenin Faillerinin Hukuk Önünde Hesap Vermesi İçin Gereken Ne Varsa Yapılacaktır"

Şikayetlerin hayratı yaptıran iş insanı Ali Rıza Gürakar'ın yaptığına dikkat çeken Beşiktaşlılar, "Şehrimize Beşiktaşlı hayırsever iş adamı Sayın Ali Rıza Gürakar tarafından yaptırılarak halkımızın kullanıma sunulan hayratın kutlama bahanesi ile tahrip edilmesi, Beşiktaş’ın sembolü olan Kartalın yerinden sökülmesi halkımızı ve bizleri derinden üzmüştür. 

Bu eylem, halkı kin ve nefrete sürüklemekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir. 

Bu eylem karşısında, toplumsal barışın korunması adına Beşiktaş, yine üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. 

Bu menfur hadisenin faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için gereken ne varsa yapılacaktır. 

İlgili şikayetler hayratı yaptırarak kamu yararına sunan Sayın Gürakar tarafından yapılmış, Afyon Beşiktaşlılar Derneğimiz tüm Beşiktaşlılar adına müdahil olmuşlardır. 

Spor barış ve kardeşliktir. Spor, toplumsal barışın teminatıdır. Ve fakat; düşmanlık ve kininde ısrar edenler unutmamalıdır ki. Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız," ifadelerini kullandı.

#Afyonkarahisar #Beşiktaş #KartalHeykeli #Vandallık #NefretSuçu #Galatasaray #1903AfyonBeşiktaşlılar #ÇarşıAfyon #KocatepeÜniversiteliBeşiktaşlılar #SporveBarış


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE

İl Başkanı Şahin, Şoför Esnafının Sorunlarını Dinledi

Emekliye zam için son 1 gün

Afyonkarahisarlı 150 Genç Gençlik Kampı'na Gitti

Vali Yiğitbaşı, Koruyucu Aile Baş Çiftini Ziyaret Etti

Özşahin’den bir taş ile iki kuş

Hizmeti Vatandaşın Ayağına Getiriyoruz

Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Yeni Kararlar

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

Afyonkarahisar'da Kaymakam ve Vali Yardımcısı Görev Değişiklikleri

İki bakanlıkta istifa ve atama!

Afyon Basın Cemiyeti Derneği'nden Vali Yiğitbaşı'na Ziyaret

Sinan Ateş Davasında İlk Duruşma Yapıldı

Başkan Çetinkaya bir vaadini daha gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Kayseri'deki Taciz Olayı Hakkında Açıklama

Geleceğin Yıldızları Deneyap Sınavına Girdi

Afyonkarahisar Valiliği Tarafından Alınan Yeni Karar

Ticaret Bakanlığı açıkladı: O düzenleme uygulamada

Minderin Efeleri Avrupa Üçüncüsü Oldu

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Benzin ve motorine yeni zam!

Türkiye U17 Milli Takımı Avrupa Şampiyonu Oldu

Afyon Basın Cemiyeti Yeni Yönetimini Tanıttı: İsmail Akar Hedeflerini Açıkladı

Olgun: Milletimizi Delirtmeye Karar Vermişler

Devlet destekli tarım sigortalarında büyük artış

Özgür Özel: Siz Bizi Sığınmacı Kampı Gibi Görüyorsunuz

EPDK'dan Elektrik Tarifelerine Yüzde 38 Zam

Temassız şifresiz işlem limiti 1.500 TL oluyor

LGS Şampiyonu Afyon'dan!

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapıldı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.