Tarih: 05.02.2025 09:33

Karataş: 5 Liralık UTTS’den 2700 Lira Alınarak Soygun Yapılıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, sanayi esnafını ziyaret ederek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

UTTS’nin akaryakıt sektöründe büyük bir kazanç kapısı haline geldiğini belirten Karataş, şu ifadeleri kullandı:

"Akaryakıt sektöründe tekel konumunda olduğu iddia edilen TURPAK isimli şirket, UTTS üzerinden büyük kazanç sağlıyor. 5,5 TL maliyetli UTTS cihazı araç sahiplerine 2.700 TL’ye takılıyor. 

Üstelik araç satıldığında, cihazın tekrar satın alınması gerekiyor, çünkü mevcut çip başka bir araca aktarılamıyor. Bu proje, vatandaşın cebinden haksız kazanç elde edilmesine neden olacak bir düzenlemedir ve derhal iptal edilmelidir."

Ulusal Proje Güvenlik Riski Taşıyor!

Projeye ilişkin endişelerini dile getiren Karataş, sistemde kullanılan İsrail yapımı çiplerin ulusal güvenlik riski oluşturabileceğini savundu:

"Terör devleti İsrail’i en büyük tehdit olarak görüyorken bu sistemi İsrailli bir şirketten temin etmek, benzin depolarımızın tek bir tuşla patlatılabileceği veya saldırı yapılabileceği gerçeğini göstermiyor mu? 

Lübnan’da İsrail’in yaptığı siber saldırı gözümüzün önünde yapılmışken bu projeyi dışarıdan temin etmek buna yol açmaktır. Bu sistem bu haliyle tamamen bir güvenlik tehdididir."

ASELSAN Bu Çipleri Üretebilir!

Karataş, UTTS’de kullanılan çiplerin yerli ve milli bir kurum olan ASELSAN tarafından üretilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Adına ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ diyorlar ama bu sistemin ulusal olmakla alakası yok, tam aksine ulusal bir tehdide dönüşebilir. 

Eğer böyle bir projeye gerçekten ihtiyaç varsa, çipler ASELSAN tarafından üretilmelidir. Yerli ve milli üretim diyorsanız, bu projede kazanan da yerli kurumlarımız olmalı."

Milli Teknoloji Kullanımına Öncelik Verilmeli!

Karataş, UTTS gibi projelerde milli teknoloji kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Yerli üretim sayesinde hem güvenlik risklerinin önüne geçilebileceğini hem de ekonomiye katkı sağlanabileceğini ifade eden Karataş, şunları söyledi:

“Aynı şekilde uluslararası ilişkiler ağı içerisinde rekabet halinde olduğumuz ülkelerde yeni imkân ve kabiliyetlere sahip hale gelmiştir. 

Uluslararası terörizm, siber saldırılar, ulus devletleri tehdit eden yerel ve bölgesel organizasyonlar, ülkeleri enerji güvenlikleri konusunda askeri ve diplomatik önlemlerin dışında politikalar üretmeye zorlamaktadır. 

Bu noktada hem mevcut teknolojinin üretimi hem de kullanılan teknolojik yazılımların kaynak kodlarının yerli olması ulusal güvenliğimiz için hayati önemdedir.”

#UTTS #MilliTeknoloji #ASELSAN #GüvenlikRiski #Akaryakıt #HaksızKazanç #YerliÜretim #Sanayi #Ekonomi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —